FAQ

Winkel

Question: Wanneer is er weer een sale?

Wij kondigen onze sales altijd uitgebreid aan op Facebook. Ook staan ze op deze website (zie Home). Houdt u dit dus goed in de gaten! 

Question: Kan ik een item reserveren?

Ja dat kan! Wij reserveren items maximaal een halve openingsdag. Voor sommige items werken we met specifieke tijdafspraken. Bijvoorbeeld als er veel interesse in is of het een drukke dag gaat worden. Vraag ernaar bij onze medewerkers. 

Question: Hoe actueel zijn de foto's op jullie FB pagina?

Wij werken onze Facebook fotoalbums wekelijks bij. Vaak zelfs een paar keer in de week. Deze zijn daarom goed up to date. 
Let er op Facebook goed op of je echt een specifiek album bekijkt (die zijn goed up to date) of naar 'alle foto's'. Hier staan ook de tijdlijn foto's tussen en die kunnen alweer van een tijdje geleden zijn (met als resultaat dat het item al verkocht is). 

Question: Ik zoek iets specifieks, kunnen jullie mij helpen?

Voor klanten die echt iets specifieks zoeken hebben wij een wensenlijst. Hierop noteren we je naam, je telefoonnummer en wat je zoekt. Soms krijgen ook wij het niet binnen en soms komt het toevallig kort daarna voorbij. Hoe mooi is dat dan?! je ontvangt dan van ons een Whatsapp bericht met een foto en de prijs. Op dat moment kan je bepalen of je nog steeds interesse hebt of niet. 
Wil jij de eerste zijn als dat ene specifieke item binnenkomt? Brengt ons hier dan van op de hoogte via Facebook Messenger of kom langs in de winkel! 

Question: Kunnen jullie bezorgen?

Ja, wij bezorgen ook. De kosten hiervoor beginnen bij NAf 35,- per rit* (exacte kosten afhankelijk van de locatie waar de spullen heen moeten) en wij bezorgen over het hele eiland. 

Question: Wat zijn de openingstijden?

Onze openingstijden vind je: 

 • Op onze website pagina Home
 • Op onze website pagina Contact
 • Onze Facebook pagina - tab Info
 • In de header afbeelding van onze Facebook pagina
 • Google (Googelen op Franks Spullen)
 • In afbeeldingen met onze openingstijden in onze FB fotoalbums
 • Aan het einde van ieder filmpje op Facebook, Google of Instagram
 • Op ons bord langs de Architectenweg

Question: Waarom zijn jullie maar 2,5 dag open?

Zoals beschreven op de pagina Contact hebben wij 2 soorten klanten:

 1. klanten waar we bij inkopen en
 2. klanten waar we aan verkopen in de winkel

Op de dagen dat de winkel niet open is, richten wij ons hoofdzakelijk op de inkopen en al het bijkomende werk. Zoals transport, offertes maken, reparaties aan items, het schoonmaken van alles wat binnenkomt, bezoeken aan locaties, administratie en winkelinrichting. 

Question: (Ver)kopen jullie ook auto's?

Auto's is een vak apart. Van de spullen die wij verkopen, willen wij met zekerheid kunnen zeggen dat ze goed zijn (of wat er precies aan mankeert als daar sprake van is). Wij zijn geen auto monteurs en kunnen dit van een auto niet (goed) inschatten. Daarom (ver)kopen wij geen auto's. 

Question: (Ver)kopen jullie kleding?

Wij (ver)kopen geen kleding want wij richten ons hoofdzakelijk op inboedels (meubels, keukenspullen, woonaccessoires). Een uitzondering kan zijn als kleding een onderdeel vormt van een grotere partij, die om andere redenen voor ons interessant is. In dat geval staat er vervolgens een kledingrek met wat kleding in onze winkel. 

Spullen te koop

Question: Klopt het dat u grote (faillissement)partijen opkoopt?

Ja dat klopt. Als u een partij in de aanbieding heeft, komen wij graag in contact! 

Question: Welke spullen kopen jullie op?

Franks Spullen koopt alleen grote partijen op. Voor particulieren betekent dit dat wij ons richten op (zo goed als) complete inboedels. Daarmee bedoelen wij alles in een huis in één keer. Van tafels en kasten tot aan koffiekopjes en de wasmachine. 
Kapotte items kunnen wij wel voor je wegbrengen naar landfill (als onderdeel van onze full-service als we je inboedel kopen), maar daar bieden wij geen geld voor. 
Waar letten wij verder op als wij spullen van je overkopen? Onder andere:

 • Is het in nette staat of verkleurd/stuk/vies?
 • Is het compleet?
 • Werkt het?
 • Is het goed uit elkaar te halen zonder dat het snel stuk gaat of beschadigd? 
 • Wat is de marktwaarde op het eiland Curacao? 
 • Kunnen wij dit goed verkopen in onze winkel?

Heb jij een complete inboedel die je wilt verkopen? Kijk dan op onze pagina Particulier voor meer informatie. 

Question: Kan ik langskomen met spullen voor jullie winkel?

Wij kopen alleen gericht grote partijen en complete inboedels. Langskomen met spullen bij onze winkel is dus niet mogelijk. 

Question: Ik heb 1 of 2 item voor u te koop (kast, tafel, bank etc). Hoe werkt het verder?

Omdat wij ons richten op grotere partijen en complete inboedels, kunnen wij u vanuit Franks Spullen niet verder helpen als het slechts enkele items betreft. U kunt deze het beste zelf verkopen via de facebook pagina Vraag en Aanbod Curacao. 

Question: Kan ik iets bij u ruilen zodat ik wat anders in de winkel kan kopen?

Nee, dit doen wij niet. Opslag is ons meest kritische punt in de bedrijfsvoering en wij krijgen regelmatig grote partijen binnen. Als wij items gaan ruilen, dan stokt de doorstroom uit onze opslag en kunnen we onze (geplande) inkopen niet meer kwijt.
Als u iets anders eerst wilt verkopen, kunt u dit het beste zelf via Facebook proberen. Via groepen als Vraag en aanbod Curacao lukt dit meestal heel snel! 

Contact

Question: Hebben jullie een Instagram pagina?

Ja die hebben wij! Zie https://www.instagram.com/franksspullen/ 

Question: Hebben jullie een Facebook pagina?

Ja die hebben wij! Zie https://www.facebook.com/franksspullencuracao/

Question: Wat is uw telefoonnummer?

Omdat wij hele dagen op pad zijn en/of in een winkel met klanten staan, zijn wij slecht telefonisch bereikbaar. Daarom hebben wij ervoor gekozen zo veel mogelijk communicatie via Facebook Messenger en email te laten lopen. Dit kunnen wij tussen de zaken door goed beantwoorden, zodat u toch snel uw antwoord heeft. 

Garantie en Retouren

Question: Krijg ik garantie op mijn aankopen?

Wij geven geen garantie op de meubels en woonaccessoires die wij verkopen. Het zijn tweedehands goederen die je koopt in de staat zoals je het zelf ziet. Als iets stuk of beschadigd is, dan zeggen wij dit erbij (of het is goed te zien). Je betaalt dan ook een prijs die hierop gebaseerd is. 

Als u elektronica bij ons koopt, dan kunt u dit uitproberen in de winkel. Kan dit niet en blijkt bij thuiskomst dat het apparaat niet werkt, meldt u ons dit dan alstublieft meteen. Samen kijken we dan naar een gepaste oplossing. Als u pas enkele weken na aankoop een melding maakt, dan kunnen wij helaas niets meer voor u betekenen hierin. 

Op sommig witgoed geven wij, in samenwerking met RCC, wel garantie. Dit verschilt per machine en staat bij de machine in de RCC winkel aangegeven.

Betalen

Question: Kan ik iets kopen op aanbetaling?

Nee, wij werken niet op basis van aanbetalingen. Als u op het moment dat u iets leuks ziet geen geld bij u heeft, dan kunnen wij het item wel een halve dag voor u reserveren, zodat u in de gelegenheid bent geld te halen. Kunt u iets pas een paar dagen later kwijt in huis? Dan kunt de aankoop volledig betalen en dan maken we een afspraak wanneer u het komt ophalen of wij het bij u bezorgen. Het item kan na betaling maximaal 1 week bij ons in de opslag blijven staan. 

Question: Accepteren jullie Dollars?

Ja! Wij accepteren Dollars en hanteren de gebruikelijk koers van Curacao. 

Question: Heeft u swipe?

Ja, wij hebben een swipe machine! Wij accepteren alle bankpassen, maar geen credit cards, Mastercard/Visa debitcards of KompaLeon.

Question: Kan ik op rekening betalen?

Nee, u kunt bij ons niet op rekening betalen. 

Overig

Question: Kan ik iets kopen en bij jullie in de opslag bewaren?

Als je een aankoop doet bij Franks Spullen, dan kunnen wij deze maximaal een week voor je bewaren in onze opslag. Opslag is onze duurste kostenpost en meest kritische element in onze bedrijfsvoering, dus wij moeten hier echt heel strikt in zijn. 

Question: Waar halen jullie de spullen vandaan?

90% van onze spullen komt van het eiland. Wij kopen deze partijen op bij bedrijven en particulieren op Curacao. De overige 10% komen uit NL en zijn overgebleven items van partijen voor onze horeca klanten. 

Question: Jullie zijn een Kringloopwinkel toch?

Franks Spullen is een groothandel in tweedehands goederen en restpartijen. Wij kopen gericht partijen in. Hét kenmerk van een Kringloopwinkel is dat iedereen daar spullen naartoe kan brengen en afleveren. Dit is juist niet hoe wij werken :-) Wij zijn dan ook geen Kringloopwinkel. 
Verder zijn Kringloopwinkels stichtingen zonder winstoogmerk. Zij krijgen de spullen vaak gratis of tegen een kleine vergoeding en moeten enkel de kosten kunnen dekken. 
Franks Spullen is een BV en betaald haar leveranciers een net bedrag voor alle inkopen. Uit onze verkopen moeten wij ook weer genoeg marge halen om nieuwe inkopen te kunnen doen. Anders is onze winkel snel leeg ;-) Onze kostprijsberekening is daarmee ook op andere uitgangspunten gebaseerd dan bij een Kringloopwinkel. 
Qua bedrijfsvoering zijn wij dan ook beter te vergelijken met een supermarkt of gewone meubelwinkel, dan met een Kringloopwinkel. 

Question: Wat houdt de samenwerking met RCC in?

Franks Spullen werkt sinds begin 2019 samen met Repair Center Curacao (RCC). RCC zit sinds 1 februari 2019 tegenover ons en samen richten we ons op de verkoop van tweedehands witgoed. Al het witgoed dat via Franks Spullen binnenkomt, wordt door RCC getest en schoongemaakt. Pas na het testen komt iets in de verkoop. Zo weten wij zeker dat het tweedehands witgoed dat we aanbieden goed is.